Skip to main content

Graag leggen we uit wat we precies van plan zijn met de watertoren. Hoe gaan wij deze herbestemmen?

De Watertoren

Wij vinden het belangrijk dat cultureel erfgoed blijft bestaan. We willen het uiterlijk van de huidige watertoren dan ook behouden. Visueel verandert en weinig tot niets aan de buitenzijde van de toren. Wel gaan we hem opknappen, door onder andere de scheurvorming te herstellen en de buitenzijde opnieuw te stuken. Hij komt er weer knap bij te staan. Voor deze nieuwe bestemming zal hij van binnen flink worden verbouwd. Er worden onder meer verschillende verdiepingen in de toren gebouwd.

Restobar (begane grond + 2 vides)

Op de begane grond en 2 vides wordt kleinschalige horeca gerealiseerd. Een restobar is vorm van horeca die laagdrempelig is, maar wel met goede kleine gerechten om te delen. Het laagdrempelige van een bar, met gerechtjes op restaurant niveau. Vandaar de naam “Resto-Bar”. In een restobars lopen de functies gedurende de dag in elkaar over: in de ochtend koffie en croissant, lichte lunch, borrel en diner. Dus kortom geschikt voor iedereen even snel een kop koffie met taart of toch lekker borrelen met vrienden. In de restobar vinden ook de (wijn) proeverijen plaats

Terras

Samen met de gemeente waren we enthousiast om de oude grift weer open te halen op het terrein. De grift vormt ook direct de scheiding tussen de watertoren en ons privé gedeelte. Het terras van de restobar grenst aan de grift en wordt veelal groen aangelegd met speel mogelijkheden voor kinderen, zodat het hele gezin kan genieten op ons terras.
Om het terras zouden we graag een klein gedeelte wijngaard aanplanten.

Kantoorruimtes

Op de 3 daarbovenliggende verdiepingen zullen (kleine) kantoorruimtes worden gerealiseerd voor vaste en/of flexibele verhuur.

Workshop- & Expositieruimte

De tank wordt omgetoverd naar een multifunctionele ruimte, onder andere geschikt voor workshops en exposities, maar kan ook gebruikt worden voor een kleine bijeenkomst of netwerkborrel. Het torentje bovenop de watertoren wordt voorzien van glas, waardoor er daglicht aan de bovenkant de watertank binnenkomt.

Bestaande situatie watertoren
Nieuwe situatie watertoren

Perceelindeling

Op geruime afstand van de toren wordt een woning gebouwd waarin wij zelf gaan wonen. Op de perceeltekening is positie van de woning ingetekend.

Tekeningen van het perceel, met hierop ingetekend de positie van de watertoren en de woning.

Parkeren & Toegang

Aangezien er vanuit de gemeente de wens was om de grift open te graven is er geen ruimte om op het eigen perceel de benodigde parkeerplaatsen te realiseren. Voor bezoekers van de watertoren wordt derhalve aan de overzijde van de watertoren een parkeergelegenheid gemaakt. Het parkeren voor de woning vindt plaats op het eigen perceel.

Bezoekers met de auto komen aanrijden via de oost-zijde van de watertoren.  De huidige toegangsweg aan de west-zijde wordt afgesloten voor autoverkeer.  Er komt op deze manier geen extra verkeersbewegingen langs de omliggende woningen.

Beeld

Tour buitenkant

RalphRalph1 november 2023
Over ons

Wie zijn wij?

DilanaDilana26 december 2023
Educatie

Eindpresentaties Cibap

RalphRalph1 november 2023